Κυβέρνηση: Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Κυβέρνηση: Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Το αργότερο μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τις φωτιές στην Αττική, δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα βγουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε να εκδοθεί άμεσα το ΦΕΚ που θα προσδιορίζει τους δικαιούχους γιατί – όπως είπε – η πλατφόρμα ναι μεν υπάρχει, αλλά κάθε φορά πρέπει να ορίζονται οι δικαιούχοι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κρατική αρωγή, χωρίς όμως να μπει σε ουσιαστικές λεπτομέρειες. Είπε απλώς ότι το ένα σκέλος της αφορά στα κτίσματα και τις οικοσκευές και το άλλο τις επιχειρήσεις.  Όπως υποστήριξε, είκοσι κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) εντοπίζουν ήδη από χθες τις ζημιές σε σπίτια και οικοσκευές. Παράλληλα, είπε, από χθες έχει ενεργοποιηθεί και η κρατική αρωγή που αφορά στις επιχειρήσεις, όπου ο βραχίωνας της ενίσχυσης θα είναι οι επιτροπές αρωγής.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι