ΚΚΕ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή

ΚΚΕ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή

Το ΚΚΕ «καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, «που ρίχνουν νέο ‘λάδι στη φωτιά’ του πολέμου στη Μέση Ανατολή», όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «κανένα ‘δικαίωμα στην αυτοάμυνα’ δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω-κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων.

»Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών. Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι