Κλείνουν τα σχολεία για την προστασία των αμάχων σε μεθοριακή ρωσική πόλη

Κλείνουν τα σχολεία για την προστασία των αμάχων σε μεθοριακή ρωσική πόλη

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και αποτελεί στόχο επίμονων επιθέσεων από την τελευταία, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο τις επόμενες ημέρες των εμπορικών κέντρων και των σχολείων για λόγους ασφαλείας των αμάχων.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, αποφασίσαμε πως τα εμπορικά κέντρα του Μπέλγκοροντ θα είναι κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα», δήλωσε ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον θάνατο δύο αμάχων από ουκρανικά πλήγματα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για άλλη μια ημέρα, δηλαδή και την Τρίτη, στην πόλη Μπέλγκοροντ και άλλες οκτώ κωμοπόλεις της περιφέρειας.

Στο μεταξύ, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν πως η φωτιά που προκλήθηκε από ουκρανικό πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο διυλιστήριο πετρελαίου της Σιρζάν στη Ρωσία έχει κατασβεστεί, πέντε και πλέον ώρες αφότου αναφέρθηκε για πρώτη φορά η εκδήλωσή της. Η έκταση των ζημιών και η επίπτωση στην παραγωγή δεν είναι σαφείς. Το διυλιστήριο της Σιρζάν, που βρίσκεται στην περιφέρεια Σαμάρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, είναι ένα από τα πολλά διυλιστήρια που φέρονται να έπληξαν οι Ουκρανοί αυτήν την εβδομάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι