Κλινική Ταξιάρχαι: Πέντε καλούνται ως ύποπτοι για κακούργημα για τους νεκρούς

Κλινική Ταξιάρχαι: Πέντε καλούνται ως  ύποπτοι για κακούργημα για τους νεκρούς

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργήματος καλούνται πέντε γιατροί και διοικητικοί της κλινικής “Ταξιάρχαι”, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το εάν παραβιάστηκαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του κορονοϊού με συνέπεια το θάνατο ασθενών.

Στην κλινική πέθαναν πολλοί νεφροθπαθείς -13 συνολικά. Δεν είναι γνωστό αν όλοι πέθαναν κατόπιν λοίμωξης απο τον κορονοϊό ή όχι. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας εξετάστηκαν περισσότερα από 25 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν συγγενείς ασθενών ή και θανόντων. Στην πλειοψηφία τους σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα βάση του οποίου καλούνται οι ύποπτοι για εξηγήσεις ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου, με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι