Κληρώνει αύριο για τον Τραμπ – Ψηφίζει το επίσημο κατηγορητήριο η Βουλή των Αντιπροσώπων

Κληρώνει αύριο για τον Τραμπ – Ψηφίζει το επίσημο κατηγορητήριο η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία επικρατούν οι Δημοκρατικοί, θα ψηφίσει αύριο (Τετάρτη) προκειμένου να σταλεί το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της καθαίρεσης του Τραμπ στη Γερουσία, αυτό ανακοίνωσαν σήμερα  βουλευτές, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά την έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου, πιθανόν εντός των επόμενων ημερών.

Την ίδια ώρα, μιλώντας σε κομματική συνεδρίαση, η πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι είπε ότι θα ορίσει την ομάδα των «υπευθύνων» από τους κόλπους των Δημοκρατικών, οι οποίοι θα ηγηθούν της κατηγορούσας αρχής σε βάρος του Τραμπ στη δίκη.

Ο Τραμπ έγινε ο τρίτος Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμπεται. Η υπόθεσή του αφορά κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, την οποία φέρεται να διέπραξε ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν και για παρακώληση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης θα επιτρέψει στη Γερουσία να ξεκινήσει τη δίκη την Πέμπτη το απόγευμα, αν και οι πρώτες ημέρες θα αφορούν διαδικαστικά ζητήματα, όπως την επίσημη ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Οι βουλευτές, το πιθανότερο, δεν θα ακούσουν τις εναρκτήριες τοποθετήσεις έως την επόμενη εβδομάδα.

«Θα υπάρξει, νομίζω, μια συζήτηση περίπου 10 λεπτών, μετά θα ψηφίσουμε και κατόπιν θα διαβιβάσουμε τις κατηγορίες. Και η δίκη στη Γερουσία, υποθέτω, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» εξήγησε ο Κουέγιαρ. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι δίκη για την καθαίρεση είναι «καθαρά πολιτικής» φύσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι