Συναγερμός στον Ασπρόπυργο – Στις φλόγες βυτιοφόρο με προπάνιο

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο – Στις φλόγες βυτιοφόρο με προπάνιο

Συναγερμός επικρατεί στην Πυροσβεστική, καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο που μεταφέρει προπάνιο. Η φωτιά εντοπίστηκε στην οδό Παναγίας της Φανερωμένης στην περιοχή Νεόκτιστα, που αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται. Πρόκειται για περιοχή κοντά στα διυλιστήρια.

Με βάση τα όσα έχουν έρθει ως τώρα στη δημοσιότητα, έχουν ακουστεί τουλάχιστον πέντε εκρήξεις. Στο σημείο βρίσκονται πολλές δεξαμενές με προπάνιο και κρίθηκε σκόπιμο να δημιουργηθεί κλοιός εργαζομένων και πυροσβεστών, με στόχο να αποτρέψουν τυχόν ανάφλεξή τους. Η εκκένωση της περιοχής συμβαίνει για προληπτικούς λόγους, αλλά ενισχύθηκε και η παρουσία της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην τοποθεσία συνολικά 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται εκεί για να συντονίζει. Ενεργοποιήθηκε και η γραμμή έκτακτης ανάγκης 112, με το μήνυμα να αναφέρει «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης». Στην περιοχή βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι