Κολομβιανή εταιρεία δημιουργεί κλίνη από χαρτόνι που γίνεται φέρετρο (φωτο)

Κολομβιανή εταιρεία δημιουργεί κλίνη από χαρτόνι που γίνεται φέρετρο (φωτο)

Μια εταιρεία στην Κολομβία βρήκε μια πρωτότυπη αν και μακάβρια λύση στις ελλείψεις νοσοκομειακών κρεβατιών και φέρετρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνδυάζοντας τα.

Ο διευθυντής της εταιρείας Rodolfo Gómez είπε ότι εμπνεύστηκε να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει, αφού παρακολουθούσε πρόσφατα γεγονότα στο κοντινό Εκουαδόρ.

Οι οικογένειες στην παράκτια πόλη του Γκουαγιακίλ περίμεναν με νεκρούς αγαπημένους στα σπίτια τους για μέρες τον περασμένο μήνα καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 αυξήθηκαν. Πολλοί δεν μπορούσαν να βρουν ή δεν μπόρεσαν να αντέξουν οικονομικά ένα φέρετρο από ξύλο, χρησιμοποιώντας αντ ‘αυτού χαρτόνι.

Τα κρεβάτια έχουν βάρος 330 κιλών και κοστίζουν περίπου 85 $ το καθένα, δήλωσε ο Γκόμεζ. Είπε ότι συνεργάστηκε με μια ιδιωτική κλινική για το σχεδιασμό, την οποία ελπίζει ότι θα τεθεί σε χρήση σε κλινικές έκτακτης ανάγκης που μπορεί να εντάξουν σύντομα τα “κρεβάτια”.

Ωστόσο, οι γιατροί ήταν δύσπιστοι για το πόσο ανθεκτικό μπορεί να είναι ένα κρεβάτι από χαρτόνι. Προειδοποίησαν ότι τυχόν πτώματα πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν σε σφραγισμένη σακούλα πριν τοποθετηθούν σε φέρετρο από χαρτόνι για να αποφευχθεί ενδεχόμενη εξάπλωση της νόσου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι