Κολωνία: Αποσυναρμολογούν το μνημείο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Κολωνία: Αποσυναρμολογούν το μνημείο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Κολωνία υποχώρησε στις τουρκικές πιέσεις για απομάκρυνση μνημείου που είχε στηθεί για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Έχοντας γίνει επί χρόνια στόχος συνεχών επιθέσεων, το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Κολωνία της Γερμανίας απομακρύνθηκε, με απόφαση του δήμου που έκρινε ότι έπρεπε να βρεθεί λύσεις με τις συνεχείς αντιδράσεις της τοπικής, μεγάλης τουρκικής κοινότητας.

«Στην Κολωνία ζει σχετικά μικρός αριθμός Αρμενίων, αλλά μεγάλος Τούρκων μεταναστών και στην ουσία είναι έδρα της εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης «Εθνικό Όραμα», που πιέζει να απομακρυνθεί το μνημείο, καθώς δεν αποδέχεται ότι έγινε ποτέ γενοκτονία», αναφέρει το κουρδικό Firat News Agency.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Guillaume Perrier έγραψε στον λογαριασμό του στο Χ: «Η πόλη της Κολωνίας αποσυναρμολογεί τελικά το μνημείο για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα αποτέλεσμα της πίεσης της τουρκικής κυβέρνησης και της υποχώρησης της γερμανικής δεξιάς, καθώς το CDU χρησιμοποίησε, ενθάρρυνε και υποστήριξε τους Γκρίζους Λύκους και την Milli Gorus ενάντια στην επιρροή της αριστεράς στους Τούρκους μετανάστες».

Η Γαλλίδα γερουσιαστής Βαλερί Μπογιέ έγραψε στον λογαριασμό της στο X ότι «η Κολωνία υποκλίθηκε στους Τούρκους εθνικιστές οραματιστές που επιβάλλουν την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915. Αυτό είναι μια άμεση συνέπεια της τουρκικής μετανάστευσης στη Γερμανία… Είναι προάγγελος πικρών ημερών στην Ευρώπη».

Το μνημείο στην Κολωνία που συμβολίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, έχει απομακρυνθεί και ξαναστηθεί άλλες τρεις φορές λόγω  των διαμαρτυριών Τούρκων εθνικιστών. Ο δήμος άλλοτε απομάκρυνε το άγαλμα με τη δικαιολογία ότι θα έστηνε ποδηλατοδρόμιο και άλλοτε έλεγε ευθέως ότι θέλει να αποτρέψει την «κοινωνική αναταραχή». Τώρα φέρεται να πήρε την οριστική απόφαση να το απομακρύνει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι