Κόμμα Μακρόν: Θα αποσυρθούν υποψήφιοι ευνοώντας την αριστερά για να μην πάρει αυτοδυναμία η Λε Πεν

Γαλλία: Πολιτικός "σεισμός από τα αποτελέσματα των εκλογών – Θρίλερ ο β' γύρος
epa11444703 Legislative election posters on billboards, including French member of parliament and previous candidate for French presidential election Marine Le Pen (L) and Leader of the French extreme right party Rassemblement National (RN, National Front) Jordan Bardella (2-L), outside of polling station in Malakoff, near Paris, France, 29 June 2024. The upcoming snap legislative election in France takes place on 30 June and 07 July. EPA/Mohammed Badra

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ, του κόμματος του Μακρόν, δήλωσε ότι οι υποψήφιοι της παράταξης που ήρθαν τρίτοι και «η διατήρηση των οποίων θα είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή βουλευτή του Εθνικού Συναγερμού θα πρέπει να αποσυρθούν και να υποστηρίξουν έναν άλλον υποψήφιο που υπερασπίζεται τις αξίες της Δημοκρατίας».  Ανάλογη απόφαση πήρε και ο συνασπισμός αριστερών για τις περιοχές στις οποίες θα είναι τρίτος στον β’ γύρο.

«Το μάθημα που πήραμε είναι ότι η ακροδεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας» είπε ο Ατάλ τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να μην έχει η ακροδεξιά την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο και «να αποφευχθεί η καταστροφή της χώρας».

«Λέω σε κάθε ψηφοφόρο μας, με τη δύναμη που απαιτεί η ιστορική αυτή στιγμή: Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Εθνικό Συναγερμό. Στη Γαλλία αξίζει να μην διστάσουμε να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε τα χειρότερα» είπε ο Ατάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι