Κορονοϊός: Δυσαναλογία θνησιμότητας ανάμεσα σε εθνοτικές ομάδες εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Κορονοϊός: Δυσαναλογία θνησιμότητας ανάμεσα σε εθνοτικές ομάδες εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Δυσαναλογία στη θνησιμότητα λόγω του κορονοϊού ανάμεσα στις εθνοτικές ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας εντόπισε το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Ερευνών.

Οι διάφορες εθνοτικές ομάδες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διαφορετικά ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σε αναφορά του το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Ερευνών της χώρας, την Παρασκευή.

«Αφαιρώντας τους παράγοντες της ηλικίας και της γεωγραφίας, τα θύματα του κορονοϊού με καταγωγή από το Μπαγκλαντές είναι διπλάσια από την ομάδα των λευκών Βρετανών, οι θάνατοι των Πακιστανών είναι 2,9 φορές περισσότεροι και οι θάνατοι tων έγχρωμων Αφρικανών είναι 3,7 φορές περισσότεροι. Οι Ινδοί, οι έγχρωμοι με καταγωγή από την Καραϊβική καθώς επίσης παρουσιάζουν αυξημένη θνησιμότητα, με τους λευκούς Ιρλανδούς να είναι η μόνη ομάδα που παρουσιάζει λιγότερους θανάτους από τους λευκούς Βρετανούς» αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, πολλές εθνικές μειονότητες είναι επίσης ευάλωτες και στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Μέχρι τώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 172.481 κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει τα 26.842, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη τα χαμηλότερα επίπεδα συνειδοτοποίησης, εκπαίδευσης και συμμετοχής στα κοινά των συγκεκριμένων.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι