Κορωνοϊός: Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας – 21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά

Παρέμβαση Τσιόδρα: Με ανοσία της αγέλης θα τελειώσει η πανδημία

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, στη χώρα μας υπάρχουν 21 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 352.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 51 είναι «ορφανά», ενώ 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι σε φάση εκτεταμένου lockdown μπαίνουν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες της χώρας, με στόχο να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιάς, εξειδικεύοντας τα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν το πρωί από την κυβέρνηση, τα super market θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την επιβολή καραντίνας σε δύο χωριά του Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. σε επιτήρηση και εφαρμογή των μέτρων και του Ε.Σ. με ένα στρατιωτικό ιατρό και έναν νοσηλευτή.

Σημείωσε δε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Παρά το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής, ανοικτά θα παραμείνουν φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, και καταστήματα οπτικών ειδών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι