Κρεμλίνο προς ΗΠΑ: Οι δύο ισχυρότερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο, πρέπει να τον διασφαλίζουν

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο  διαμήνυσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας και πάλι ότι είχε αναμιχθεί στις αμερικανικές προεδρικές του 2016 και του 2020 με τρολ για επηρεασμό της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ. Παράλληλα τόνισε την υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουν οι πυρηνικές δυνάμεις.

Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος, που θεωρείται ότι ήθελε οπωσδήποτε να επανεκλεγει ο Τραμπ στις τελευταίες εκλογές, δήλωσε: «Προτιμώ τον Μπάιντεν γιατί είναι πιο προβλέψιμος από τον Τραμπ, αλλά θα συνεργαστώ με όποιον κι αν εκλεγεί».

Μιλώντας σήμερα σε φοιτητές για τα στερεότυπα που υπάρχουν διεθνώς για τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε: «Δεν ανακατευτήκαμε ποτέ στις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ούτε αυτή τη φορά σκοπεύουμε να ανακατευτούμε. Δεν υπαγορεύουμε σε κανέναν πώς να ζήσει, αλλά το ίδιο απαιτούμε και από τους άλλους για εμάς».

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως θα αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια από το εξωτερικό να αναμιχθεί οιοσδήποτε στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας –οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου. «Η Ρωσία αδιαφορεί για τις δυτικές επικρίσεις σχετικά με τις εκλογές, στις οποίες ο Πούτιν, εκτός απροόπτου, είναι βέβαιο ότι θα νικήσει», είπε ο Πεσκόφ. Και συμπλήρωσε:

«Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν ήταν πιθανόν ποτέ χειρότερες. Οι ΗΠΑ μας πολεμούν διαρκώς. Αμερικανικά άρματα μάχης καταστρέφονται κάθε μέρα από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο και την ίδια τύχη θα έχουν και αεροσκάφη των ΗΠΑ αν σταλούν στην Ουκρανία.  Όμως δεν βλέπουμε τον αμερικανικό λαό ως εχθρό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να διασφαλίσουν την παγκόσμια στρατηγική ασφάλεια. Όσο για τις κυρώσεις, δεν μας πλήττουν. Απεναντίας, οδήγησαν σε εσωτερική κινητοποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας, και η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας με ρυθμό 3,6% πέρυσι έδειξε πως οι κυρώσεις απέτυχαν».

Απαντώντας σε ερώτηση «τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη Ρωσία», είπε: «Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, επειδή οι τεκτονικές πλάκες της γεωπολιτικής μετακινούνται. Όμως η Ρωσία, θα παραμείνει όρθια και ανοικτή στον κόσμο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι