Κρίσιμη συνάντηση του Σαράτζ με τον Κόντε στην Ρώμη

Κρίσιμη συνάντηση του Σαράτζ με τον Κόντε στην Ρώμη

Συνάντηση θα έχει σήμερα Σάββατο απόγευμα στην Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε με τον επικεφαλής της, διεθνούς αναγνωρισμένης, Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο πρέσβης της κυβέρνησης της Τρίπολης παρά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο Κόντε είχε συναντηθεί στην ιταλική πρωτεύουσα με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, αλλά την τελευταία στιγμή, ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ είχε ακυρώσει το ταξίδι του στην Αιώνια Πόλη.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός -σε αναζήτηση λύσης, πάντα, για την λιβυκή κρίση- την Δευτέρα θα μεταβεί πρώτα στην ‘Αγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και αμέσως μετά στο Κάιρο, για συνομιλία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι