Κρούσμα της Omicron και στη Βρετανία

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά

Η μετάλλαξη Omicron εμφανίστηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Υγείας σε δύο άτομα που νοσούν. Τα δύο κρούσματα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνδέονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε απομόνωση. Οι επαφές τους ιχνηλατούνται κανονικά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Στη λίστα υπάρχουν έως τώρα χώρες όπως η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Μπουτσούανα, η Ζιμπάμπουε, το Εσβατίνι και το Λεσότο, ενώ σύμφωνα με τον αρμόδια υπουργό σειρά θα πάρουν η Μοζαμβίκη, η Αγκόλα, το Μαλάου και η Ζάμπια. Στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν ήδη καταγραφεί κρούσματα του νέου στελέχους του κορονοϊού σε Τσεχία και Γερμανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι