Ξεπέρασε τον κίνδυνο και μίλησε ο Κρίστιαν Έρικσεν

Ξεπέρασε τον κίνδυνο και μίλησε με τους συμπαίκτες του ο Κρίστιαν Έρικσεν, slpress

«Είμαι καλά» είπε στους συμπαίκτες του της Εθνικής Δανίας ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος είχε καταρρεύσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, παγώνοντας τους φιλάθλους στο γήπεδο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Δανός μέσος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θέλησε από εκεί να στείλει μήνυμα στους συμπαίκτες του.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τόμας Μέλερ, επιβεβαίωσε ότι έγινε βιντεοκλήση στην οποία ο 29χρονος μεσοεπιθετικός διαβεβαίωνε ότι είναι καλά. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο Έρικσεν ζήτησε από τους συμπαίκτες του να επιστρέψουν στο γήπεδο και να αγωνιστούν κανονικά κόντρα στη Φινλανδία, αφού δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Το χρονικό της κατάρρευσης του Έρικσεν

Νωρίτερα, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο μαρκάρισμα, ο παίκτης της Ίντερ έπεσε στο έδαφος μετά από μία πάσα συμπαίκτη του. Ο Έρικσεν έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που βρίσκονταν κοντά του έτρεξαν να βοηθήσουν, καλώντας παράλληλα το ιατρικό επιτελείο.

Ακολούθησαν σκηνές σοκ, με το ιατρικό επιτελείο να κάνει ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή στον παίκτη, που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του. Την ίδια ώρα, ποδοσφαιριστές σχημάτιζαν τείχος γύρω του για να μην φαίνεται ο συμπαίκτης τους που δεχόταν τις ιατρικές φροντίδες. Για περίπου είκοσι λεπτά το γήπεδο είχε παγώσει με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων και τους διαιτητές να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, στο έντονα φορτισμένο κλίμα. Την ίδια ώρα, οι φίλαθλοι είχαν μείνει άφωνοι από την αγωνία για την ζωή του παίκτη.

Αρχικά, η UEFA αποφάσισε την οριστική διακοπή του ματς, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού ποδοσφαιριστή, ενώ ιδιαίτερα φορτισμένοι ψυχολογικά ήταν όλοι οι παίκτες από το γεγονός. Ωστόσο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και αφού επιβεβαιώθηκε από το νοσοκομείο ότι η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. αυτό είχε ζητήσει, άλλωστε, και ο ίδιος ο Έρικσεν. Έτσι, η UEFA άλλαξε την απόφασή της και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου 1992 στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010. Έναν χρόνο μετά, ανακηρύχθηκε  Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ, με τον οποίον κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι