Κυκλοφοριακό χάος και συνωστισμός στη Μόσχα την πρώτη μέρα εφαρμογής πάσων μετακίνησης (φωτο)

Κυκλοφοριακό χάος και συνωστισμός στη Μόσχα την πρώτη μέρα εφαρμογής πάσων μετακίνησης (φωτο)

Την πρώτη ημέρα της εισαγωγής ψηφιακών πάσων, η πόλη της Μόσχας έχει σχεδόν αποκλειστεί από ατέλειωτες ουρές οχημάτων και πολιτών.

Σε μια πολύ εμφανή αστοχία των μέτρων έκτακτης ανάγκης και της επιβολής κοινωνικής αποστασιοποίησης, ολόκληρη η πόλη της Μόσχας υπέστη “εμφραγμα”, με κυκλοφοριακή συμφόρηση και σταθμούς του μετρό γεμάτους ανθρώπους να περιμένουν τον έλεγχο των ψηφιακών τους εισιτηρίων από τις αρχές.

https://twitter.com/znak_com/status/1250315943328108548

Το σύστημα ψηφιακής κάρτας της Μόσχας, που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί και να επιβάλλει τις κινήσεις των κατοίκων γύρω από την πόλη κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κοροναϊού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 13 Απριλίου και έγινε υποχρεωτικό από τα μεσάνυχτα της 15ης Απριλίου.

Όπως εξήγησαν οι αρχές, το σύστημα είναι δηλωτικό και όλοι μπορούν να πάρουν ένα πάσο, αλλά μπορούν επίσης να επαληθεύσουν την ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών. Το πάσο για κίνηση είναι ένα σύνολο γραμμάτων και αριθμών. Οι τέσσερις πρώτοι χαρακτήρες δηλώνουν την ημερομηνία λήξης του εγγράφου και οι υπόλοιποι 12 προσδιορίζουν τον κάτοχο και τον σκοπό του ταξιδιού.

Τα ηλεκτρονικά πάσα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

για ταξίδια προς εργασία ή επαγγελματικά ταξίδια – εκδίδονται μόλις ισχύουν και έως τις 30 Απριλίου ·
για ταξίδια σε ιατρικά ιδρύματα – που εκδίδονται για ταξίδια σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, ο αριθμός τέτοιων αδειών ανά εβδομάδα δεν είναι περιορισμένος.
εφάπαξ για ταξίδια για προσωπικούς σκοπούς που δεν παραβιάζουν τους κανόνες του καθεστώτος αυτο-απομόνωσης – εκδίδονται για μία ημέρα όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ζητήθηκε από τη διοίκηση των σταθμών του μετρό να σχολιάσει το οποίο αρνήθηκαν.

“Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις ενέργειες της αστυνομίας”, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του μετρό της Μόσχας όταν ρωτήθηκε για τις μεγάλες ουρές.

Ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιανίν αργότερα είπε ότι η πόλη θα χρειαστεί να αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τον έλεγχο των εισιτηρίων επιβατών του μετρό.

Ο έλεγχος πρόσβασης στη Μόσχα είναι ένα απαραίτητο μέτρο λόγω του γεγονότος ότι οι Μοσχοβίτες και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας δεν έχουν επιδείξει σωστή πειθαρχία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Μόσχας αντιμετώπισε το μεγαλύτερο φορτίο και, δυστυχώς, οι Μοσχοβίτες και οι φιλοξενούμενοι της πρωτεύουσας αυτές τις μέρες δεν έδειξαν σωστή πειθαρχία όσον αφορά το καθεστώς αυτο-απομόνωσης. Και μόνο αυτό ανάγκασε τις αρχές της Μόσχας να εισαγάγουν αυτά τα πάσα”, ο Πέσκοφ είπε σε δημοσιογράφους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι