Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι ετοιμόπολεμη, αν η Δύση επιδιώξει αναμέτρηση στο πεδίο της μάχης

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι ετοιμόπολεμη, αν η Δύση επιδιώξει αναμέτρηση στο πεδίο της μάχης

«Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία είναι έτοιμη γι’αυτό, είναι δικαίωμά τους–αν επιθυμούν να βρίσκονται επί του πεδίου, ας βρεθούν στο πεδίο», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις προειδοποιήσεις της σχετικά με τους κινδύνους μιας άμεσης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα να σταλούν κάποια στιγμή δυτικά στρατεύματα στο ουκρανικό μέτωπο, αλλά και λόγω παρεμφερών τοποθετήσεων και από ανατολικοευρωπαίους ηγέτες.

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει πει ότι η αποστολή στρατευμάτων από μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι υπερβολικά επικίνδυνη και ίσως θα οδηγούσε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος είναι υπουργός Εξωτερικών της ρωσικής ομοσπονδίας εδώ και είκοσι χρόνια, έκανε την προαναφερόμενη δήλωση κατά την εκ νέου ορκωμοσία του ως υπουργού Άμυνας μετά τον ανασχηματισμό που έκανε ο Πούτιν και τον οποίο ενέκρινε η Βουλή.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελβετία τον ερχόμενο μήνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, συνιστούν απαράδεκτο τελεσίγραφο για την Μόσχα. Συνέκρινε μάλιστα τις συνομιλίες αυτές με έναν δάσκαλο που “κάνει παρατήρηση σε μαθητή τον οποίο έβγαλε από την τάξη και που φυσικά δεν τις ακούει”. Εν συνεχεία είπε: «Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να μιλάς έτσι. Ειδικά σε εμάς. Η ειρηνευτική σύνοδος κορυφή είναι με μια λέξη, τελεσίγραφο για τη Ρωσία», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ και Ria Novosti

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι