ΛΔ Κονγκό: “Πραξικόπημα” καταγγέλλει ο ηττημένος των εκλογών

ΛΔ Κονγκό: “Πραξικόπημα” καταγγέλλει ο ηττημένος των εκλογών

Ο Μάρτιν Φαγιούλου, υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της ΛΔ Κονγκό ο οποίος ηττήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Εθνική Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή (Céni), απέρριψε το αποτέλεσμα και κατήγγειλε ένα «αληθινό εκλογικό πραξικόπημα».

Αυτά «τα αποτελέσματα δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια της κάλπης», δήλωσε ο Φαγιούλου στο Radio France Internationale και προέτρεψε τους παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας της 30ής Δεκεμβρίου να δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της Céni ανακοίνωσε νωρίτερα ότι νικητής της αναμέτρησης, η οποία διεξήχθη σε έναν γύρο, ανακηρύσσεται ο Φελίξ Τσισεκέντι, ο οποίος φέρεται να έλαβε πάνω από το 38% των ψήφων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version