Λευκορωσία: Συλλήψεις και “προληπτικό” ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία

Λευκορωσία: Συλλήψεις και “προληπτικό” ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μινσκ συνέλαβαν 52 ανθρώπους σήμερα, έγινε γνωστό από μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενόψει των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε Σαββατοκύριακο, από τότε που ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επανήλθε στην εξουσία έπειτα από μια αμφιλεγόμενη εκλογική αναμέτρηση τον Αύγουστο.

Τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ανεξάρτητα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, που κρατάνε γκλομπ, να κυνηγούν διαδηλωτές σε μια πλατεία, κατόπιν να τους περικυκλώνουν και να τους οδηγούν σε αστυνομικά βαν. Το Reuters δεν μπορεί να διασταυρώσει από ανεξάρτητη πηγή τη γνησιότητα του υλικού. Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Viasna ανέφερε πως 52 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας, τη Νατάλια Γκανούσεβιτς, μετέδωσε πως συνελήφθησαν περίπου 10 άνθρωποι. Όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό στο Μινσκ ενόψει μιας διαδήλωσης, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας διακόπηκαν, κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν όπως και σταθμοί του μετρό στο κέντρο της πόλης. Λίγες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μινσκ λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής διαδήλωσης, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Η αστυνομία διέλυσε το πλήθος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι