Λονδίνο: Βάζουν ειδικό λεωφορείο για τους υπερορθόδοξους εβραίους

Λονδίνο: Βάζουν ειδικό λεωφορείο για τους υπερορθόδοξους εβραίους
Police officers keep watch as disruptors are expected to target shops during a shoplifting spree flash mob on Oxford Street, London, Britain, August 9, 2023. REUTERS/Alishia Abodunde

Μια νέα λεωφορειακή γραμμή εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο την Τετάρτη «προς όφελος της υπερορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας της βρετανικής πρωτεύουσας, που δέχεται αυξανόμενες αντισημιτικές επιθέσεις», όπως ανακοινώθηκε.

Η γραμμή θα συνδέει τις συνοικίες Golders Green με το Stamford Hill -αμφότερες γειτονιές όπου κατοικούν υπερορθόδοξοι Χαρεντί εβραίοι- και δεν θα χρειάζεται οι επιβάτες να αλλάζουν λεωφορείο στο σταθμό Finsbury Park, όπου έχουν αναφερθεί πολλά επεισόδια εις βάρος υπερορθόδοξων εβραίων οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί λόγω της χαρακτηριστικής εμφάνισής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο αριθμός των αντισημιτικών επιθέσεων στην πόλη αυξήθηκε κατά 278.9%. Καταγράφηκαν 2.068 περιστατικά μέσα σε ένα χρόνο. «Οι οδηγοί εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση αντισημιτικών περιστατικών ώστε οι οικογένειες που χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή να μπορούν να ταξιδεύουν με την πεποίθηση ότι η γραμμή είναι ασφαλής για την κοινότητα, είπε η Ντανιέλα Μάιερς, ακτιβίστρια του Εβραϊκού Φόρουμ Λονδίνου.

Ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Χαν, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας  γραμής, είπε: “Δεσμεύτηκα προς τους Λονδρέζους όταν επανεξελέγην ότι θα εγκαινίαζα αυτή τη διαδρομή και χαίρομαι που εκπληρώνω την υπόσχεσή μου. Η γραμμή θα εξυπηρετήσει πολλούς κατοίκους της περιοχής, ειδικά της εβραϊκής κοινότητας, και θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον”. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή του είδους στο Λονδίνο και θα γίνεται ένα δρομολόγιο ανά εικοσάλεπτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx