Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στο Λασίθι – Διασωληνώθηκε τραυματίας

Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι - Μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Βελτιώνεται η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στο Λασίθι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με λίγες διάσπαρτες εστίες πάνω από τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Κουτσουρά σε ορεινό κομμάτι ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ. Παράλληλα σε τρεις ανέρχονται οι τραυματίες εκ των οποίων ένας 74χρονος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί. Στο σημείο επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ένσας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» είχε αναφέρει το μήνυμα

Νωρίτερα είχε ηχήσει το πρώτο 112 που αφορούσε την εκκένωση της περιοχής Μαύρος Κόλυμπος.

Διασωληνωμένος τραυματίας

Διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ο 74χρονος που τραυματίστηκε από την φωτιά που ξέσπασε στο Λασίθι της Κρήτης και έχει τυλίξει στις φλόγες τα πρώτα σπίτια. Ο κάτοικος οικισμού της περιοχής, σύμφωνα με το radiolasithi, φέρει πολλά εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα πόδια, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών Σημειώνεται ότι, ο 74χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες που έφτασαν στην αυλή του και στο υπόγειο του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. Ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί και να δυσκολεύουν πολύ την κατάσβεση.

Τα μποφόρ που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή είναι πάρα πολύ έντονα και για το όλο αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι