Μαίνονται οι τουρκικές επιδρομές κατά Κούρδων σε Συρία και Ιράκ

Μαίνονται οι τουρκικές επιδρομές κατά Κούρδων σε Συρία και Ιράκ

Το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πολλοί Κούρδοι μαχητές «εξουδετερώθηκαν» στην επίθεση.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και κατέστρεψε 24 στόχους Κούρδων μαχητών.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν στη βόρεια Συρία και στις περιοχές Μετίνα, Χακούρκ, Γκάρα, Ασός και Καντίλ στο βόρειο Ιράκ στις 22:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το υπουργείο.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Χ, το υπουργείο ανέφερε ότι οι στόχοι που επλήγησαν ήταν μεταξύ άλλων σπηλιές, μπούνκερ, καταφύγια και εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου. Οι επιχειρήσεις έρχονται αφού εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι