Μακρόν: Ό,τι κι αν βγάλει η κάλπη, εγώ θα είμαι πρόεδρος μέχρι το 2027

Μακρόν: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία για όσα χρειαστεί

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να προεδρεύει μέχρι τον Μάιο του 2027, όποτε και λήγει η θητεία του, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Η επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα αντιπροσωπεύει βεβαίως την ψήφο σας, θα συγκεντρώσει, ελπίζω, Ρεπουμπλικανούς από  όλο το φάσμα που θα γνωρίζουν με το θάρρος τους να αντιτάσσονται στα άκρα», τόνισε ο Μακρόν με ανοιχτή επιστολή του προς τους Γάλλους πολίτες, η οποία διανεμήθηκε στον Τύπο.

Σε αυτήν αναφέρει «Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαι εν ενεργεία πρόεδρος μέχρι το Μάιο του 2027, προστάτης κάθε στιγμή της δημοκρατίας και των αξιών μας, με σεβασμό στον πλουραλισμό και τις επιλογές σας, στην υπηρεσία σας και στην υπηρεσία του έθνους».

Επίσης γράφει ότι «οι ερχόμενες εκλογές δεν είναι προεδρική εκλογή ούτε ψήφος εμπιστοσύνης στον πρόεδρο αλλά η απάντηση του λαού σε ένα και μοναδικό ερώτημα: ποιος πρέπει να κυβερνά τη Γαλλία. Η απόφαση να προκηρύξω πρόωρες εκλογές ξέρω ότι έχει θυμώσει ορισμένους ψηφοφόρους που στράφηκαν εναντίον μου. Το θέμα δεν είναι απλώς να συνεχίσουμε έτσι όπως είμαστε τώρα. Ακούω ότι θέλετε αλλαγή και το λαμβάνω υπόψη μου. Όντως χρειάζονται πιο σκληρές και αποφασιστικές ενέργειες για να καταπολεμηθεί η ανομία και η αμφισημία αλλά και για να ενισχυθεί η κοινωνική ισότητα, θα χρειασθούν ισχυρότερες και αυστηρότερες ενέργειες για να νιώθουμε πιο ασφαλείς και να πάρει τέλος η ατιμωρησία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx