Μάτι: Δίωξη και για τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, με αφορμή τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές για να συντάξει ψευδές πόρισμα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, άσκησε τελικά δίωξη.

Η δίωξη στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας. Ο πραγματογνώμονας για την πυρκαγιά στο Μάτι Δ. Λιότσος είχε μηνύσει τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής ότι τον πίεσε με τον πόρισμά του να μην επιρρίπτει ευθύνες σε στελέχη της υπηρεσίας. Επίσης στη μήνυσή του ανέφερε ότι ο Βασίλης Ματθαιόπουλος έμμεσα τον απείλησε.

Στη μήνυση περιλαμβανόταν και η συνομιλία των δύο πυροσβεστών, την οποία ο Λιότσος είχε ηχογραφήσει. Όπως ανέφερε ο μηνυτής για τον Ματθαιόπουλο «μοναδική επιδίωξή του ήταν ο εξαναγκασμός μου, υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα από την Εισαγγελία δικαστικού πραγματογνώμονα με εντολή τη διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών της φονικής πυρκαγιάς, διά απειλών παρανόμων πράξεων, να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη, ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι