Μαζική έξοδος από το Λονδίνο εξαιτίας του αυστηρού lockdown

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η επιβολή αυστηρού Lockdown επιπέδου 4 (tier) στη Μεγάλη Βρετανία, που περιλαμβάνει και το Λονδίνου με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του μεταλλαγμένου κορονοϊού, προκάλεσε μαζική έξοδο των Λονδρέζων προς άλλες περιοχές, που το lockdown δεν είναι τόσο αυστηρό.

Οι πολίτες του Λονδίνου κατέκλυσαν αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή πήραν τα αυτοκίνητά τους για να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα. O Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινήτων, δήλωσε πως μέσα σε 90 λεπτά από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, υπήρξαν αναφορές πως οι άνθρωποι πήραν όποιο μεταφορικό μέσο είχαν για φύγουν, προτού επιβληθούν τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού, των οποίων η ισχύ ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα.

Ο Κινγκ δήλωσε στην Daily Mail, ότι «άκουσα για ανθρώπους που νοίκιασαν ακόμη και αυτοκίνητα για να φύγουν από το Λονδίνο και να πάνε στο Λίβερπουλ καθώς δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε τρένα. Ακούσαμε ακόμη και για οδηγούς ταξί που μετέφεραν ανθρώπους σε πολύ πιο μακρινές αποστάσεις. Πολίτες κάλεσαν οδηγούς ταξί κα τους είπαν ότι θέλουν για παράδειγμα να πάνε στο Νότινγκχαμ. Είναι σαν να πέφτει τείχος γύρω από το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία και κάποιοι άνθρωποι παλεύουν να φύγουν να σώσουν τα Χριστούγεννα τους πριν από τα μεσάνυχτα».

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Η Βρετανία καταγράφει χθες 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους. Οι νέοι περιορισμοί για την Αγγλία θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες όπου η πρώτη αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου. Στη Σκωτία, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων. Η Ουαλία έχει τεθεί επίσης σε lockdown από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Στη Βόρεια Ιρλανδία, δεν έχουν γίνει αλλαγές στους περιορισμούς των Χριστουγέννων, ενώ τρία νοικοκυριά επιτρέπεται να συναντηθούν από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι