Μαζικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Μαζικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν μεν έντονη, αλλά ουδέτερη.

Παρά την αστυνομική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, η διαδήλωση ήταν ογκώδης. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, αλλά και τα περισσότερα κόμμα της αντιπολίτευσης, ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν τόσο στην “πανεπιστημιακή αστυνομία”, όσο και στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε μια σειρά άλλων θεμάτων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητεί επίσης επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή -ζητούν ολιγομελή τμήματα και συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Επίσης ζητούν να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι