Μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες στην Κορινθία

Μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες στην Κορινθία

Αρκετά μεγάλες είναι οι ζημιές εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπεριφερειάρχη Άγγελο Παπαγγελόπουλο συνεδριάζει απόψε «το τοπικό συντονιστικό όργανο, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών, μετά την ενημέρωση που θα γίνει από τους δημάρχους και την Πυροσβεστική.»

Εντωμεταξύ την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Η ίδια πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί «καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, διότι είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην ελαιοπαραγωγή.»

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «υπάρχει, επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι