Μειώθηκε στα 45 έτη η μέση ηλικία των κρουσμάτων – Άλλα 9 παιδιά φορείς

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Συνεχίζει να μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στην καθημερινή έκθεσή του για τα νέα κρούσματα ο ΕΟΔΥ αναφέρει σήμερα, 2 Αυγούστου, ότι «η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 45 έτη», ενώ μόλις χθες, 1 Αυγούστου, η μέση ηλικία ήταν τα 46 έτη και το Μάιο ήταν τα 49 έτη.

Κάτι που σημαίνει ότι πλέον όλο και πιο νέοι σε ηλικία άνθρωποι προσβάλλονται από τον κορονοϊό στη χώρα μας, κάτι που συμβαδίζει και με διεθνείς έρευνες και οφείλεται δυστυχώς στη μεγάλη διασπορά πλέον του ιού και στα μειωμένα μέτρα ή στη χαλάρωση. Το θετικό στοιχείο είναι ότι νοσούν ελαφρύτερα αυτές οι ηλικιακές ομάδες. Το αρνητικό είναι ότι διασπείρουν τον ιό σε ευάλωτες ομάδες που νοσούν βαρύτερα.

Σε απόλυτους αριθμούς, χθες 1.415 ασθενείς ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ σήμερα αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 37 άτομα και πλέον τα κρούσματα σε αυτή την ομάδα ανέρχονται σε 1.452

Επίσης, άλλοι 9 ανήλικοι (0-17 ετών) ανιχνεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο με κορονοϊό, και από 279 χθες, έγιναν σήμερα 288.

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τον Ιούνιο είχαν προσβληθεί 199 παιδιά -μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Μέσα στον Ιούλιο όμως προσεβλήθησαν 90.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι