Μερικό lockdown στη Γερμανία από 2 Νοέμβρη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν σε μερικό lockdown από τις 2 Νοεμβρίου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν σε λειτουργία και αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες για τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισαν να πάρουν στη Γερμανία που παρουσιάζει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Η Μέρκελ επέμεινε μάλιστα τα μέτρα να ισχύσουν απο τις 2 Νοεμβρίου και όχι από τις 4  λέγοντας «Αν θέλουμε να σπάσουμε το δεύτερο κύμα, πρέπει να δράσουμε άμεσα».

Όπως αναφέρει η BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι προκειμένου να αναπληρώσει μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ 7 – 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μηνιαίο «lockdown».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version