Μετά από 18 ώρες βγήκαν στη Ραφήνα οι επιβάτες του Fast Andros

Μετά από 18 ώρες βγήκαν στη Ραφήνα οι επιβάτες του Fast Andros

Με τη χρήση ρυμουλκού κατέπλευσε σήμερα στη 1 τα ξημερώματα στο λιμάνι της Ραφήνας το Fast Ferries Andros με 734 επιβάτες, που από χθες το πρωί παρέμενε ακινητοποιημένο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκυρας άλλου πλοίου στην προπέλα.

Νωρίτερα, ειδικό συνεργείο ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση αποκόλλησης της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου. Το πλοίο παρέμενε στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας από το πρωί και ήταν δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας. Αργά το απόγευμα, στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry, αντί της Ραφήνας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν πίσω στη Ραφήνα μετά από 18 ώρες ταλαιπωρίας. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε:

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες…με επιτυχία. Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός… σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβαστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx