Μετά βδελυγμίας απορρίπτουν σύγκλιση Κασσελάκης, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Μετά βδελυγμίας απορρίπτουν σύγκλιση Κασσελάκης, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά δημοσιεύματα περί σύμπραξης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς, με στόχο να ανατραπούν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, καθώς από την “ενοποίηση” των δύο θα άθροιζαν 43 βουλευτές, έναντι 36 που αριθμεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα “Νέα Αριστερά” δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κασσελάκης αναφέρει ότι κατανοεί «το μίσος» προς το πρόσωπό του, «από τη στιγμή που τους “πήρα το μαγαζί”, όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή. Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να επιστρέψουν και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο δεν θα έχουμε πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Αλλά όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα “Νέα Αριστερά” δεν πρόκειται να υπάρξει», τονίζει καταληκτικά.

Εν τω μεταξύ εμφανίστηκαν σενάρια για συνεργασία της Νέας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παρουσιάζουν την Έφη Αχτσιόγλου σε ρόλο αντιπροέδρου  στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα σχημάτιζαν ομού. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι: «Τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα έχει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Απογευματινή” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου. Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν. Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές. Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι