Επίθεση εναντίον δημοσιογράφου – Μήνυση Παπαχρήστου κατά Καραγιώργη

Μήνυση Παπαχρήστου κατά Καραγιώργη για επίθεση - Πολιτικές αντιδράσεις,

Μήνυση κατά του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, κατέθεσε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος, καταγγέλλοντας ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ ενώ παρακολουθούσε αγώνα του Παναθηναϊκού. Ο δημοσιογράφος διακομίσθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο που εφημέρευε για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο τμήμα Πεντέλης.

Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε εκ μέρους της κυβέρνησης: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», μία έμμεση αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, την οποία δεν καταδίκασε το κυβερνών κόμμα.

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας: «Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Η επίθεση κατά Βαξεβάνη

Όπως προαναφέραμε, η νέα αυτή επίθεση κατά δημοσιογράφου έρχεται λίγες μέρες μετά την επίθεση κατά του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ενώ δειπνούσε με την οικογένειά του κατά τις διακοπές του στην Εύβοια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και τις καταγγελίες του δημοσιογράφου , η επίθεση έγινε μπροστά στην οκτάχρονη κόρη του και κατέληξε σε τραυματισμό μέλους της οικογένειάς του, της πεθεράς του. Η γυναίκα μετά από χτυπήματα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, συνέβη στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος δειπνούσε σε εστιατόριο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας με την οικογένειά του, όταν εμφανίστηκε ένα άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο στο διπλανό τραπέζι, το οποίο κινήθηκε προς το μέρος του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στάθηκε πάνω από το τραπέζι και άρχισε να βρίζει χυδαία τον δημοσιογράφο, λέγοντάς του μεταξύ άλλων πως είναι “ξεφτιλισμένος” και πως “θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα, βρομιάρη που τόλμησε να γράψεις για μένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία”, και “έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ”.

Ο άγνωστος φέρεται να κινήθηκε εναντίον της συζύγου του Βαξεβάνη και του παιδιού της, σπρώχνοντας ανθρώπους που του ζητούσαν να αποχωρήσει. Η λεκτική επίθεση όμως μετατράπηκε τελικά και σε χειροδικία, καθώς αρχικά ο άνδρας επιχείρησε να χτυπήσει τη σύζυγο του Κώστα Βαξεβάνη και τελικά χτύπησε τη μητέρα της, η οποία όταν προσπάθησε να παρέμβει δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Ο κ. Βαξεβάνης επανήλθε με ανάρτηση του, καταδικάζοντας την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος και επισημαίνοντας πως το κυβερνών κόμμα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση μεμoνομένων στελεχών του) δεν καταδίκασαν την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και η οικογένεια του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι