Μητσοτάκης για αγρότες: Η Ελλάδα είναι υπέρ της πρότασης της Ε.Ε για παύση της αγρανάπαυσης

Μητσοτάκης: "Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα" – Πότε θα δει τον Ερντογάν

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως οι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να βρουν λύση για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τη στάση που κρατάει η Ουγγαρία.

Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παύση της αγρανάπαυσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Θέλω να σταθώ στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων οι οποίες δοκιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις αυξημένες ενισχύσεις.

Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο και των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα έτσι ώστε στο μετρό του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι