Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία με την Ουκρανία, δεν θα υπέγραφα τίποτα εν κρυπτώ

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία με την Ουκρανία, δεν θα υπέγραφα τίποτα εν κρυπτώ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε δηλώσεις, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για την προστασία του εναέριου χώρου της εμπόλεμης χώρας λέγοντας πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά” και ότι δεν θα υπέγραφε τίποτα εν κρυπτώ.

“Η Ελλάδα στηρίζει τη δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται χωρίς σε καμία περίπτωση να θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων μας” είπε ο πρωθυπουργός.

“Είναι διαρκής η στήριξή μας στην Ουκρανία και έχει δρομολογηθεί ένα επίπεδο συζήτησης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της στρατηγικής μας αυτονομίας με επένδυση στην ευρωπαϊκή άμυνα και είναι μια νέα προσθήκη στη συζήτηση που κάνουμε γιατί για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας”, σημείωσε αναφερόμενος στις συζητήσεις της Συνόδου.

“Το δεύτερο είναι ότι μετά από 5 μήνες διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο συμπερασμάτων για όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Καλείς σε ανθρωπιστική παύση που οδηγεί σε εκεχειρία αλλά και προϋποθέτει την απελευθέρωση ομήρων. Πρέπει είπε ακόμα να αποφύγουμε μια εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση. Το μήνυμα είπε είναι ότι κεντρική προτεραιότητα είναι η προστασία των αμάχων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας δυο κρατών”, πρόσθεσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι