Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια”

Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια" ,

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατελίνα Σακελλαροπούλου για τα τρέχοντα θέματα και αναφέρθηκε πάλι με έμφαση στο θέμα της ακρίβειας στην αγορά.

«Καθώς ολοκληρώθηκε έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και ότι σταματούμε την προσπάθειά μας.

»Οι παρεμβάσεις που έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μία σειρά από καταναλωτικά προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το βρεφικό γάλα όπου πλέον οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%. Θέλω να επαναλάβω ότι οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς συνεχίζονται αμείωτοι και το μήνυμα το οποίο στέλνει η κυβέρνηση είναι σαφές: δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, για αυτό και τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλες είναι θα εφαρμόζουν το νόμο έτσι όπως έχει ψηφιστεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Θέμα και με τα πανεπιστήμια

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφαλείας και στα ελληνικά πανεπιστήμια λέγοντας «όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ επισήμανε ότι «δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο πρωθυπουργός για τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε εκ νέου με αγρότες και θεσμικών φορέων του πρωτογενούς τομέα επισημαίνοντας ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως είπε πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι