Μητσοτάκης στο Bloomberg:Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Στα 300 εκατ. τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε ότι η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη με ποσοστό που είναι υψηλότερο από το άθροισμα των ποσοστών των δύο επόμενων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Αναγνώρισε πως υπήρξε κούραση, λόγω και των εθνικών εκλογών της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και ψήφος διαμαρτυρίας για θέματα όπως η ακρίβεια.

Είπε ωστόσο πως αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα έχοντας αποφύγει την ήττα, ενώ συνολικά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αύξησε τον αριθμό των βουλευτών του.

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη, την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία και την απόφαση του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για προσφυγή στις κάλπες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής όταν μιλάμε για στροφή στην ακροδεξιά και πως η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων παραμένει κυρίαρχη οπότε και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Αναφέρθηκε στη στρατηγική συμμαχία της χώρας μας με τον Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο όπως είπε μοιράζονται κοινές απόψεις και για την άμυνα της Ευρώπης και επεσήμανε πως εκείνο που έχει τελικά σημασία είναι ποιος εκπροσωπεί τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει.

Κατά τα λοιπά τόνισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω τις εσωτερικές εξελίξεις σε μια άλλη χώρα και τις αποφάσεις του γαλλικού λαού, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως η Ελλάδα έχει πάψει να απασχολεί την Ευρώπη ως σημείο κρίσης και δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην ευρωζώνη, όπως στο παρελθόν.

Για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρωθυπουργός είπε πως είναι καλό για την Κομισιόν να υπάρχει μια συνέχεια στην προεδρία της και πως η κ. φον ντερ Λάιεν είναι υποψήφια του ΕΛΚ που είναι η μεγαλύτερη ευρωομάδα.

Υπογράμμισε επίσης αναφορικά με τη στήριξη στην Ουκρανία ότι η χώρα μας δεν θα κάνει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την αμυντική της θωράκιση.

Ολοκληρώνοντας τόνισε τη σημασία που έχουν για την ελληνική οικονομία οι επενδύσεις και η τεχνολογία, επισημαίνοντας πως είναι ένας από τους τομείς στους οποίους πλέον βασίζεται πέραν του Τουρισμού.

Ανέφερε πως προωθούνται μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αλλάξει το μίγμα της ελληνικής οικονομίας και πως η μείωση της ανεργίας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στόχους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι