Μολότοφ στη ρωσική πρεσβεία στη Μολδαβία

Μολότοφ στη ρωσική πρεσβεία στη Μολδαβία

Άνδρας έριξε δύο βόμβες μολότοφ στην αυλή της ρωσικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας Κισινάου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο την πρεσβεία. Ο άνδρας συνελήφθη από Μολδαβούς αστυνομικούς.

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν Ουκρανός, καθώς εκεί ζουν πολλοί Ουκρανοί, ή Ρώσος, διότι είναι πάνω από 250.000 οι Ρώσοι υπήκοοι στη Μολδαβία ή και Μολδαβός, καθώς στην περιοχή υπάρχει ένταση με την αυτονόμηση της Υπερνειστερίας, που κατοικείται κυρίως από Ρώσους και είναι μια μεγάλη λωρίδα της της Μολδαβίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι που ζουν στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας ή στην Υπερδνειστερία μετέχουν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας σε άγνωστο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Το υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών της Μολδαβίας είχαν διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα εκλογικών τμημάτων σε περιοχές εκτός προξενείων και πρεσβειών. Η Υπερδνειστερία είχε αυτονομηθεί κατά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με κύριο επιχείρημα τον φόβο ότι η μικρή και φιλοδυτική Μολδαβία θα επεδίωκε την ένωσή της με την Ρουμανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι