Μωρό 30 ωρών στην Wuhan βρέθηκε θετικό στον νέο κοροναϊό

Μωρό 30 ωρών στην Wuhan βρέθηκε θετικό στον νέο κοροναϊό

Ένα μωρό στην πόλη Wuhan που έχει πληγεί από την επιδημία της Κίνας έχει διαγνωσθεί με τον νέο κοροναϊό μόλις 30 ώρες μετά τη γέννησή του, ανέφεραν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ την Τετάρτη.

Το βρέφος είναι το νεότερο άτομο που έχει καταγραφεί ως μολυσμένο από τον ιό, o οποίος έχει σκοτώσει περίπου 500 ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Το CCTV ανέφερε εμπειρογνώμονες λέγοντας ότι μπορεί να είναι μια περίπτωση “κάθετης μετάδοσης”, αναφερόμενη σε λοιμώξεις που πέρασαν από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού ή αμέσως μετά.

Η μητέρα είχε βγει θετική για τον ιό πριν γεννήσει.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε τη Δευτέρα ότι ένα μωρό που γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα από μολυσμένη μητέρα είχε βγει αρνητικό ως προς τον ιό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι