Μουφτεία Ξάνθης για Εβρο: Η πατρίδα μας σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει πως «υπάρχουν και όρια»

Μουφτεία Ξάνθης για Εβρο: Η πατρίδα μας σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει πως «υπάρχουν και όρια»

Θέση στα όσα εκτυλίσσονται στον Έβρο όπου για πέμπτη συνεχή μέρα πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα παίρνει με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Ξάνθης.

Λίγες ώρες πριν αφιχθούν στα σύνορα προκειμένου να δουν από κοντά τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορα με την Τουρκία οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών συνοδευόμενοι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Μουφτεία Ξάνθης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι «υπάρχουν και όρια». Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον του και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί. Προσευχόμαστε, όμως, και για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες εξ αιτίας των πολέμων. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, όταν κανένας άλλος δεν ενδιαφερόταν».

Σημειώνεται ότι και ο Μουφτής Κομοτηνής σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι