Μύκονος και η Ναύπακτος – Διόλου μεμονωμένο περιστατικό το “πατείς με πατώ σε” του beach bar

Μύκονος και η Ναύπακτος - Διόλου μεμονωμένο περιστατικό το "πατείς με πατώ σε" του beach bar

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο. Τα μπαρ ήταν όλα γεμάτα, με τον κόσμο να ξεφαντώνει μέχρι το πρωί και σε καμία περίπτωση δεν τηρούνταν αποστάσεις ούτε φορούσε ο κόσμος μάσκες. Και οι εργαζόμενοι ως επί το πλείστον, φορούσαν τη μάσκα στο λαιμό.

Οι εικόνες από τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος προβλημάτισαν το κυβερνητικό επιτελείο και τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι τονίζουν ότι ο ιός “είναι ακόμη εδώ” και τέτοιες συμπεριφορές είναι πιθανό να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού και νέα (τοπικά) lockdown.

Στην πόλη της Ναυπάκτου την Κυριακή το βράδυ δημιουργήθηκε συνωστισμός καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα μαγαζιά της

Τονίζουν  οι ειδικοί  ότι αρκεί ένας ασυμπτωματικός (ή προσυμπτωματικός) φορέας σε ένα μπαρ για να μολυνθούν 400 άτομα, γιατί “φωνάζει, τραγουδάει,  εκτοξεύει περισσότερα σταγονίδια, οι άλλοι πλησιάζουν γιατί δεν ακούει ο ένας τον άλλο καλά ή για να φλερτάρουν”.

Ο καθηγητής μικροβιολογιας κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε ότι ειναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα σε κέντρα διασκέδασης, αλλά είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν στο μέγιστο δυνατόν, ειδικά τώρα που ανοίγουν τα σύνορα. Το πρόβλημα με τα νυχτερινά κέντρα είναι ότι στην πράξη ουσιαστικά η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και να μπουν σε καραντίνα όλες οι επαφές ενός φορέα -συχνά εξάλλου οι νέοι πάνε σε 2-3 κλαμπ μέσα σε μια βραδιά. Στην Σεούλ για παράδειγμα διαπιστώθηκε ότι ξαφνικά, ενώ υπήρχε ύφεση, 89 νέα κρούσματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε έναν 29χρονο φορέα που είχε περάσει για ένα ποτό απο 4 διαφορετικά νυχτερινά κέντρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι