Ναυάγιo στον Καφηρέα με δεκάδες αγνοούμενους μετανάστες

Νέο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στον Καφηρέα - Δεκάδες αγνοούμενοι,

Νέο ναυάγιο σκάφους, που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στο στενό του Καφηρέα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, με αποτέλεσμα να αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του Λιμενικού σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με την συμμετοχή πλωτών και εναέριων μέσων και όλων των πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω του διεθνούς τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, οι επιβαίνοντες στο σκάφος ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο χωρίς να αναφέρουν ακριβή τοποθεσία. Ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης εντόπισε και περισυνέλλεξε 9 άτομα, γύρω στις 7 το πρωί, από τη βραχονησίδα Μανδηλού, στο Στενό του Καφηρέα.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη και βυθίστηκε βόρεια της νησίδας. Στο σκάφος επέβαιναν 68 άτομα (Αφγανοί και Ιρανοί στην πλειονότητα). Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν περιπολικά σκάφη και ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύο παραπλέοντα πλοία. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7- 8 μποφόρ.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχαμε άλλα δύο πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες στα Κύθηρα και την Λέσβο, ενώ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό ναυαγίου πλαστικής λέμβου στη Σάμο και χθες το βράδυ ακόμη ένα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι