Νέα έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Το Κιέβο επιδιώκει συνάντηση Ζελένσκι - Όρμπαν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε σήμερα νέα έκκληση προς τη Δύση για ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και για επείγουσες παραδόσεις όπλων στη χώρα του, μετά τη μαζική ρωσική επίθεση εναντίον ουκρανικών ενεργειακών υποδομών το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από επαρκή αριθμό συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και από άλλα όπλα για να προστατεύσει τις πόλεις της και να επικρατήσει στην πρώτη γραμμή. «Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι αληθινός υποστηρικτής της ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι, η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών σε τρεις επαρχίες της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν νέα μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ διάφορων τύπων», επεσήμανε ο στρατός. Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πύραυλοι εκ των οποίων οι 21 καταρρίφθηκαν, όπως διευκρίνισε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version