Νέα ερωτήματα για την δολοφονία της 28χρονης – Υπήρχε περιπολικό λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα ερωτήματα για την δολοφονία της 28χρονης - Υπήρχε περιπολικό λέει η ΕΛ.ΑΣ.,

Yπήρχε διαθέσιμο περιπολικό στην περιοχή, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κωνσταντία Δαμογλίδου. «Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε από τους αστυνομικούς το περιπολικό για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της» πρόσθεσε η ίδια και σημείωσε ότι έγιναν λάθη. «Γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης από το τμήμα και γιατί δεν ήταν ο φρουρός στη θέση του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκπρόσωπος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ τόνισε ότι «προφανώς και υπάρχει πρωτόκολλο για τους αξιωματικούς υπηρεσίας και τους αστυνομικούς όταν δέχονται ένα τέτοιο περιστατικό. Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό, πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου» πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά ο κίνδυνος ακόμα και για δολοφονία. Η εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή».

«Υπήρχε περιπολία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό από τους αστυνομικούς για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον αστυνομικό-φύλακα στο ΑΤ είπε ότι «το αν έχει ποινικό ή πειθαρχικό παρελθόν αφορά την υπηρεσία, από τη στιγμή που βρισκόταν εκεί προβλεπόταν να βρίσκεται στο φυλάκιο. Ελέγχεται και αυτός για το αν έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά». Ο αστυνομικός-φρουρός σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει καταδικαστεί για παράνομες πράξεις και εις βάρος του έχουν κινηθεί διαδικασίες για απόταξη, όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο 48χρονος αρχιφύλακας, που εκτελούσε τα κανονικά χρέη στο φυλάκιο το μοιραίο βράδυ, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, είχε εκτίσει 12 μήνες από την ποινή του και αποφυλακίστηκε το 2023 με βούλευμα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι ερευνώνται όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Το παρελθόν του δράστη

Κάθε μέρα που περνά προστίθενται όλο και περισσότερα κομμάτια στο παζλ του πρωτοφανούς εγκλήματος. Και αυτό γιατί τόσο η κατά καιρούς βίαιη συμπεριφορά του δράστη απέναντι στο θύμα όσο και το ποινικό παρελθόν του δείχνουν έναν άνθρωπο βίαιο, επικίνδυνο και αποφασισμένο. Κατά καιρούς βρέθηκε αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, από απείθεια και ναρκωτικά μέχρι σωματικές βλάβες και ξυλοδαρμούς.

Εναντίον του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα το 2020 λόγω μήνυσης της κοπέλας για απόπειρα βιασμού και κακοποίηση. Πριν χωρίσουν η 28χρονη εργαζόταν για να καλύπτουν τα έξοδα τους, καθώς ο 39χρονος ήταν άνεργος για περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με την γιαγιά της.

Εικόνες που ήρθαν στο φως και δείχνουν τον δράστη να περιφέρεται γύρω από το σπίτι της κοπέλας πριν τελικά αποχωρήσει από αυτό και κινηθεί προς το αστυνομικό τμήμα με σκοπό να της στήσει ενέδρα και να την σκοτώσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι