Νέα πειρατεία σε πλοίο – Σήμερα σε τάνκερ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Αφρικανοί πειρατές έκαναν ρεσάλτο σε δεύτερο ελληνικό πλοίο  μέσα σε λίγες ημέρες στον κόλπο της Γουινέας και απήγαγαν  τέσσερις ναυτικούς -αυτή τη φορά όχι Έλληνες.  Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η περιπέτεια των τριών Ελλήνων ναυτικών που απήχθησαν προ πενθημέρου από Αφρικανούς πειρατές και αναμένεται η απελευθέρωσή τους μετά την καταβολή λύτρων.

Το πλοίο στο οποίο επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα οι ένοπλοι Αφρικανοί, είναι το τάνκερ “Αγησίλαος”, πλοιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Από το πλήρωμα (22 άνδρες, Ρώσοι, Ρουμάνοι και Φιλιππινέζοι) απήχθησαν οι τέσσερις. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο για να κάνει μεταφορές σε εκείνη τη θαλάσσια περιοχή, όπως και το “Στέλιος Κ.” στο οποίο οι συμμορίες των πειρατών επιτέθηκαν πριν από πέντε μέρες και εξακολουθούν να κρατούν τρεις από το πενταμελές πλήρωμά του -τους δύο τους άφησαν στο πλοίο γιατί δεν θέλουν να μένουν ακυβέρνητα τα πλοία στα οποία κάνουν ρεσάλτο.

 

Το “Αγησίλαος” αργότερα κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Lome, στο Τόνγκο.  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «έχει ξεκινήσει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες λιμενικές και ναυτιλιακές αρχές. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του συμβάντος δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Εκτός απο τα ελληνικά πλοία, οι πειρατές απήγαγαν ναυτικούς και απο το γκανέζικο φορτηγό πλοίο “AM Delta” και άλλους 14 από  τάνκερ που είχε σημαία Λιβερίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για το 24ο περιστατικό πειρατείας που καταγράφεται στην περιοχή το 2020  έτος κατά το οποίο έχουν απαχθεί συνολικά από τους πειρατές 122 ναυτικοί. Πρόκειται για πρόβλημα που εκδηλώνεται συστηματικά στον Κόλπο της Γουινέας από το 1980 και όμως ακόμα δεν έχει λυθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι