Νέες μηνύσεις για τα Τέμπη – ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι έκαναν μοντάζ όταν η πολιτεία δεν μπορούσε καν να ενσωματώσει τις συνομιλίες

Νέες μηνύσεις για τα Τέμπη – ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι έκαναν μοντάζ όταν η πολιτεία δεν μπορούσε καν να ενσωματώσει τις συνομιλίες

Συμπληρωματικές μηνύσεις στον Εφέτη Ανακριτή πρόκειται να καταθέσουν σήμερα (27.03.2024) συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και στρέφονται κατά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά το μοντάζ του υλικού που “ετοιμάστηκε” εν ριπή οφθαλμού, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει όσα είπε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης του δυστυχήματος, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Στρέφονται κατά της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι ιατροδικαστές δεν βρέθηκαν στον χώρο του δυστυχήματος για τη νεκροψία και έγινε μόνο νεκροτομή».

Όσον αφορά στην Πυροσβεστική, αναφέρουν ότι δεν φρόντισε να σβήσει τη φωτιά και να περιφράξει το χώρο. Επικαλούνται για αυτό, ένα νόμο του Δεκεμβρίου του 2022 για τον τρόπο αντιμετώπισης καταστροφών και υποστηρίζουν ότι έπρεπε να περιφραχθεί ο χώρος και να μην επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος, παρά μόνον σε εκπροσώπους των αρχών και σε εμπειρογνώμονες.

Παράλληλα αναφέρουν ότι «οι εμπειρογνώμονες δεν βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για να εξετάσουν τον τόπο, τα βαγόνια κτλ, καθώς τρεις-τέσσερις ημέρες μετά “μπαζώθηκε” το σημείο, μεταφέρθηκαν τα χώματα αλλά και τα βαγόνια, οπότε οι εμπειρογνώμονες τα εξέτασαν σε άλλο σημείο».

Ο δικηγόρος της οικογένειας τραυματία και οικογενειών θυμάτων, κ. Λουκάς Αποστολίδης, έθεσε έγγραφο ερώτημα προς τον Εφέτη ανακριτή, ζητώντας «αναλόγως έγγραφη απάντηση για το αν ήταν παρών εισαγγελέας στο “μπάζωμα”.

Το ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις, εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2023 όταν και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου, ενημερώθηκε από τον ανακριτή ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε να ακούσει και να ενσωματώσει στη δικογραφία τις επίμαχες συνομιλίες των υπαλλήλων του ΟΣΕ. Μάλιστα χρειάστηκε –όπως μας πληροφόρησε- να φέρει κατεπείγουσα διάταξη για να καταστεί αυτό εφικτό.

»Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα τα χέρια επί μήνες, ενώ “κάποιοι” λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη έβαζαν χέρι στο ηχητικό υλικό και το διοχέτευαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης για να διαχειριστούν επικοινωνιακά με τον πιο χονδροειδή τρόπο το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι