Νέο άνοιγμα Ανδρουλάκη στους αμφιταλαντευόμενους προοδευτικούς ψηφοφόρους

Νέο άνοιγμα Ανδρουλάκη στους αμφιταλαντευόμενους προοδευτικούς ψηφοφόρους

Στους ακόμη αμφιταλαντευόμενους προοδευτικούς ψηφοφόρους έκανε άνοιγμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Θέλω να πω σε κάθε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας -υπάρχουν και άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου που τη στήριξαν- ότι την Κυριακή είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να σταματήσει αυτή η αλαζονική απάντηση του 41% σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα.

Είναι εξαιρετική ευκαιρία να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στην αλαζονεία και την ασυδοσία της Νέας Δημοκρατίας στηρίζοντας αυτό που την πονάει περισσότερο, την αξιόπιστη, σοβαρή αντιπολίτευση» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ μεταφράζεται στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς στα εθνικά και κοινωνικά μας συμφέροντα. Με τον ευρωστρατό, τα ταμεία συνοχής, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας που επαναπατρίζει επενδύσεις από την Κίνα στην Ευρώπη για να ανοίξουν θέσεις εργασίας, με τη δίκαιη πράσινη μετάβαση για το περιβάλλον»,συμπλήρωσε.

Σημαντικό να “πρασινίσουν” κάποιοι νομοί της Κρήτης

Κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση στην Κρήτη και τις υψηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ διεκδικώντας την 1η θέση σε κάποιους νομούς, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Είναι ένα ντέρμπι. Εύχομαι να δώσουμε τον αγώνα μας δυνατά και στους τέσσερις νομούς.

Το να πρασινίσουν κάποιοι νομοί της Κρήτης είναι σημαντικό. Από αυτή την δημοσκόπηση αλλά και το κλίμα που παίρνω από τον κόσμο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε μια μεγάλη ανατροπή στην Κρήτη και να ξαναγίνει ο χάρτης πράσινος, κάτι το οποίο θεωρώ ως μεγάλο μήνυμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική», ανέφερε.

Ακροδεξιά

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Πάει πολύ να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι η Μελόνι δεν είναι Λεπέν, ενώ υποστηρίζει ότι ο μεγαλύτερος πολιτικός της Ιταλίας ήταν ο Μπενίτο Μουσολίνι». Συνέχισε ασκώντας δριμεία κριτική στην Ελληνική Λύση πώς κάνει αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο Βελόπουλος απέδειξε ότι είναι δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος έδωσε τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να αλώσει το ΕΣΡ και τη σύνθεση της ΑΔΑΕ για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ; Ποιος ψήφισε; Μητσοτάκης και Βελόπουλος. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της κυβέρνησης τη φετινή χρονιά, ο Βελόπουλος έδωσε το “παρών” και τη στήριξη του στη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει σταθερά

Σχετικά με τους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ανεβαίνει σταθερά. «Στις εθνικές εκλογές μου έλεγαν οι δημοσιογράφοι τι θα κάνω και με ποιον θα πάω, αν το ΠΑΣΟΚ πάρει μονοψήφιο ποσοστό. Σε αυτό το στούντιο μου λέγατε ότι θα λείπω ένα χρόνο από τη Βουλή.

Ο κ. Κασσελάκης θα λείπει τέσσερα χρόνια από τη Βουλή αλλά δεν ακούγεται στον δημόσιο διάλογο ως επιχείρημα. Το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή θα πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται.

Γιατί θα έχουμε καταφέρει να είμαστε το κόμμα με τη μεγαλύτερη άνοδο και από τις ευρωπαϊκές και από τις εθνικές εκλογές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να είμαστε και δεύτερο κόμμα για να γίνουμε πρώτο. Αυτός είναι ο τελικός μας στόχος» υποστήριξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χρυσός χορηγός στη ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε, ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται, είναι χρυσός χορηγός στη Νέα Δημοκρατία. «Υπάρχει μία λέξη-κλειδί στην πολιτική: Η αξιοπιστία. Αξιοπιστία σημαίνει να συγχρονίζεις τις ιδέες και τις θέσεις σου με τις πράξεις σου.

Εάν ένας αριστερός πιστεύει ότι αξίζει να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος που λέει ότι είναι αριστερός αλλά βγάζει εκατομμύρια από offshore και φορολογικούς παραδείσους, τότε για μένα, δυστυχώς, έχει χαθεί το μέτρο σε αυτήν τη χώρα» πρόσθεσε.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Απάντησε σκληρά στα σχόλια εις βάρος τα οποία διατύπωσε στη χθεσινή του ομιλία στο Σύνταγμα ο Στέφανος Κασσελάκης: «Την ώρα που μου την έστηνε με τις υποκλοπές το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας για να μην εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κύριε Κασσελάκη, εσείς γράφατε άρθρα αποθεώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και όπως έλεγαν και οι σοφοί μας πρόγονοι: κρείττον του λαλείν το σιγάν. Αυτή είναι η απάντησή μου στον κ. Κασσελάκη. Είναι εν τέλει ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας και το υπογράφω», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε:

«Υποστηρίζει ότι είμαι εκβιαζόμενος, γιατί δεν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη. Ήρθε στο γραφείο και του το εξήγησα τότε ότι εάν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη, απευθείας θα πήγαινε στη Βουλή και θα συνέβαινε ό, τι συνέβη και με τον Καραμανλή στα Τέμπη. Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα έβγαζε λάδι τον Μητσοτάκη.

Δηλαδή, μου λέει να κάνω κάτι για να κερδίσει ο Μητσοτάκης. Και αυτός ο άνθρωπος θέλει να είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί το κάνει; Για να πετάει fake news και να με πλήττει ηθικά. Ρωτώ, λοιπόν, όσους τα λένε αυτά: Ποιος αποκάλυψε το σκάνδαλο; Ποιος πήγε πρώτος στη δικαιοσύνη;

Ποιος έκανε μηνυτήρια αναφορά σε Βλάχου, Δημητριάδη και Κοντολέοντα και ποιος έβγαλε αντισυνταγματικό στο ΣτΕ τον νόμο της συγκάλυψης; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, που επίσης παρακολουθούνταν, ή εγώ; ‘Αρα, το “εκβιαζόμενος” μάλλον εγώ πρέπει να το χρησιμοποιώ εναντίον τους, γιατί δεν έκαναν τίποτα».

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Σχετικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη πρόταση για μειωμένο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όχι μηδενικό όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνησε, το οποίο έχει κόστος 500 εκατομμύρια και συνολικά μαζί με το νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που επίσης προτείνει φτάνει τα 1.1 δις όταν , όπως υπογράμμισε τα υπερκέρδη είναι 1,6 δισεκατομμύρια από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι