Νέο ρεκόρ του δεκαετούς ομολόγου

Νέο ρεκόρ του δεκαετούς ομολόγου

Νέο ρεκόρ κατέγραψε νωρίς το απόγευμα η απόδοση του δεκαετούς  ομολόγου, σπάζοντας το φράγμα του 1,4%, αγγίζοντας το 1,38%. Κάτω από το 0,88% υποχωρεί και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,75%.

Η νέα υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων διευκολύνει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην ανταλλαγή των ομολόγων που έχουν απομείνει από το PSI (τα οποία υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ). Η όλη διαδικασία σχεδιάζεται να προχωρήσει με επανάνοιγμα της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου το οποίο υπενθυμίζεται ότι εκδόθηκε με κουπόνι 3,9%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 20 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,46% από 1,50% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,50% να διαμορφωθεί στο 1,96% από 1,99% χθες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version