Νετανιάχου προς Ερντογάν: Άσε το κήρυγμα, βομβαρδίζεις κουρδικά χωριά

Νετανιάχου προς Ερντογάν: Άσε το κήρυγμα, βομβαρδίζεις κουρδικά χωριά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι στηρίζει την Χαμάς και ότι κακώς κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ, αφού έχει βομβαρδίσει χωριά Κούρδων

Έντονη ήταν η αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. «Αποκαλεί κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφορικά με την Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, έχει δηλώσει ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικός φορέας εκλεγμένος από τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα. «Δεν αποδεχόμαστε το κήρυγμα» του Ερντογάν, αναφέρει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς κουρδικών κοινοτήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι