Νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία

Νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα 30 ατόμων έβαλε φωτιές σε λάστιχα, κλείνοντας την Παλαιά Συμμαχική Οδό Ωραιοκάστρου. Ακόμη τα ίδια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που κλήθηκαν στο σημείο, πριν αποχωρήσουν.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγη ώρα αργότερα, στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια Ωραιοκάστρου, όπου ομάδα Ρομά έστησε οδοφράγματα καίγοντας λάστιχα και πετώντας αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί καμία προσαγωγή ή σύλληψη. Είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά, χθες το βράδυ, στη Μενεμένη και στον οικισμό Τσαΐρια, στην Περαία.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι