Νότα από την Πολωνία για τον ρωσικό πύραυλο που εισήλθε για λίγο στον εθνικό εναέριο χώρο της

Νότα από την Πολωνία για τον ρωσικό πύραυλο που εισήλθε για λίγο στον εθνικό εναέριο χώρο της

Νότα επέδωσε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών στο Ρώσο επιετραμμένο για τον πύραυλο που προτού πάει στην Ουκρανία, πέρασε για 3 λεπτά από την Πολωνία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βλαντισλάβ Μπαρτοσέφσκι κάλεσε τον επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του επέδωσε νότα διαμαρτυρίας για το συμβάν που σημειώθηκε νωρίς το πρωί και αφορούσε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από ρωσικό πύραυλο. Απαίτησε επίσης να σταματήσουν αμέσως τέτοιου είδους ενέργειες, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πολωνοί θορυβήθηκαν από ένα “άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο” που παρέμεινε στον εθνικό εναέριο χώρο τους για 3 λεπτά και διάνυσε 40 χιλιόμετρα στα νότια της χώρας προτού εξαφανιστεί. Έγιναν έρευνες και διαπιστώθηκε ότι δεν κατέπεσε κανένα αντικείμενο στην περιοχή. Πολωνός στρατηγός δήλωσε ότι ήταν μάλλον ρωσικός πύραυλος με στόχο την Πολωνία, όπου και κατέληξε κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε.

Γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδος ο πρωθυπουργός Ντόναλτν Τουσκ είχε σύσκεψη με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών για να συζητήσουν το συμβάν και εν συνεχεία συζήτησε το θέμα με τον υπουργός Εξωτερικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι